Prosze o informacje.
-
Prosze o informacje.
Witam wszystkich . Przedstawie sytuacje ktora wyglada tak obecnie jestem w posiadaniu 330ci Sport Imola Red i zamierzam kupic M3 Z przegladania forum wnioskuje ze najlepsza skrzynia dla mnie bedzie man hponiewaz na 10 postow cztery sa o smg wiec jednak chyba jestem bardziej sklonny ku man skrzynce. Chyba ze ktos przekona mnie ze jest inaczej . Nie ukrywam ze spalanie jest tez dla mnie istotne. A wiec tak interesuje mnie jak duze sa roznice w porownaniu z 330ka w codziennej eksploatacji spalanie ( Moja obecnie na 19stkach pali w granicach 12-14l po miescie jezdze dosc dynamicznie , poza miastem spalanie 8-9l do 150km/h) wiec jakie roznice , takze jakie roznice w spalaniu pomiedzy smg a man miasto/po za miastem. Przyspieszenia czy duzo bardziej odczuwalne. Czy duza roznica pomiedzy smg a dsg w przepinaniu biegow ? Czy jest jakas firma ktora oferuje roofboxy dedykowane do M3 cos z wygladem i ksztaltem poj ok 480litrow?
Przedzial wiekowy na ktory bede patrzal to 2001-2004 przebiegi do 160 tys km na co zwracac uwage przy kupnie zarowno smg jak i man. Dzieki
Przedzial wiekowy na ktory bede patrzal to 2001-2004 przebiegi do 160 tys km na co zwracac uwage przy kupnie zarowno smg jak i man. Dzieki
-
Re: Prosze o informacje.
Hah.....znalazlem odpowiedz na pare pytan , wam tez sie prxyda wiec wklejam ponizszego linka
http://forums.m3cutters.co.uk/showthread.php?t=28569
W dalszym ciagu interesuje mnie porownanie do 330stki i roofbox . Dzieki
http://forums.m3cutters.co.uk/showthread.php?t=28569
W dalszym ciagu interesuje mnie porownanie do 330stki i roofbox . Dzieki
Nie ma czego porównywać ;]
Koszty utrzymania, wrażenia z jazdy, osiągi, prowadzenie...to w ogóle baaardzo różne auta zapakowane w PODOBNE opakowanie. Podobno spalanie jest podobne ; ) no właśnie podobno...bo 12l/100km nigdy mi się nie udało. Może nie umiem jeździć ekonomicznie ale kupując to auto trzeba liczyć się z tym, że nie da się tym jeździć wolno. Użytkuję m3 podobnie jak Ty 330i czyli codziennie. Do szkoły, do zabawy, do wypadu na zakupy etc. Czasem przeszkadza mi sztywność auta na naszych drogach ale póki co usprawiedliwiam tą niedogodność młodym wiekiem. Po 330i, m3 to jedyny sensowny krok do przodu ale musisz pamiętać, że to auto kupuje się emocjami nie rozumem. Gdybym kierował się tym drugim teraz jeździłbym jakimś A6 w dieslu...Przejedź się manualem i smg a nie będziesz chciał nic innego ;]
Co do trumn, hmmm sprawdź może ofertę Thule.
Koszty utrzymania, wrażenia z jazdy, osiągi, prowadzenie...to w ogóle baaardzo różne auta zapakowane w PODOBNE opakowanie. Podobno spalanie jest podobne ; ) no właśnie podobno...bo 12l/100km nigdy mi się nie udało. Może nie umiem jeździć ekonomicznie ale kupując to auto trzeba liczyć się z tym, że nie da się tym jeździć wolno. Użytkuję m3 podobnie jak Ty 330i czyli codziennie. Do szkoły, do zabawy, do wypadu na zakupy etc. Czasem przeszkadza mi sztywność auta na naszych drogach ale póki co usprawiedliwiam tą niedogodność młodym wiekiem. Po 330i, m3 to jedyny sensowny krok do przodu ale musisz pamiętać, że to auto kupuje się emocjami nie rozumem. Gdybym kierował się tym drugim teraz jeździłbym jakimś A6 w dieslu...Przejedź się manualem i smg a nie będziesz chciał nic innego ;]
Co do trumn, hmmm sprawdź może ofertę Thule.
-
- Kontakt:
dodać tez trzeba że utrzymanie w porównaniu do 330 jest 2-3 razy droższe. Co do spalania przy spokojnej jezdzie w trasie do 120 zejdzie sie do 10l , tylko tym samochodem nieda rady jechać spokojnie 

Podobnie jak Ty miałem wcześniej 330ci i byłem z niej b.zadowolony. Teraz posiadam m3 i jest to zupełnie inny samochód. Spalanie jest podobne i m3 można bez problemu użytkować codziennie nie bankrutując. Co do przebiegu, to wg mnie zwróć bardziej uwagę na bezwypadkowość niż na przebieg. Moja ma 213tyś km i uwierz, że jest lepiej utrzymane niż wiele m3, które oferowane były do sprzedania w Polsce (ale to tylko moje osobiste zdanie). Niestety dość drogie są oryginalne części, ale nie warto stosować niskiej jakości zamienników, bo szybko kończą swój żywot. Powodzenia
No "M", no fun
-
Okej...a spalanie roznice pomiedzy manualem a SMG. Jaka roznica pomiedzy DSG a SMG w jezdzie jak i mechaniczne , wiem ze dsg jest dwusprzeglowe ?
Ja zawsze byłem fanem tradycji, czyli manual. Jeździłem smg i jakoś mi nie podeszła, ale to moje osobiste odczucia.
No "M", no fun
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
W spalaniu SMG a Manual to dokładnie to sam bo obie skrzynie są manualne różnią się tylko sterowaniem sprzęgła jedna ma automatyczne druga manualne.
Co do spalania 330Ci VS M3 różnica to od 1 do 3L zależnie od warunków ale zazwyczaj mi wychodziło 1-2L więcej w M3 niż 330ci przy czym moje obie 330ci były przedliftowe i miały 5 biegów a co też ma znaczenie.
Nie traktuj M3 jako szybszego 330Ci bo to zupełnie inne auto. Model niby ten sam ale wszystko jest inne inaczej działa itd. Zawieszenie o wiele sztywniejsze dużo mniejszy komfort.
Co do spalania 330Ci VS M3 różnica to od 1 do 3L zależnie od warunków ale zazwyczaj mi wychodziło 1-2L więcej w M3 niż 330ci przy czym moje obie 330ci były przedliftowe i miały 5 biegów a co też ma znaczenie.
Nie traktuj M3 jako szybszego 330Ci bo to zupełnie inne auto. Model niby ten sam ale wszystko jest inne inaczej działa itd. Zawieszenie o wiele sztywniejsze dużo mniejszy komfort.
MINIPK pisze:Podobnie jak Ty miałem wcześniej 330ci i byłem z niej b.zadowolony. Teraz posiadam m3 i jest to zupełnie inny samochód. Spalanie jest podobne i m3 można bez problemu użytkować codziennie nie bankrutując. Co do przebiegu, to wg mnie zwróć bardziej uwagę na bezwypadkowość niż na przebieg. Moja ma 213tyś km i uwierz, że jest lepiej utrzymane niż wiele m3, które oferowane były do sprzedania w Polsce (ale to tylko moje osobiste zdanie). Niestety dość drogie są oryginalne części, ale nie warto stosować niskiej jakości zamienników, bo szybko kończą swój żywot. Powodzenia
moja ma 230tys km i to samo zdrowa jak ryba